مدل خوابیدن | بهترین حالت خوابیدن | جمشیدیان هلث

بهترین حالت خوابیدن برای دیسک کمر

در سال ۲۰۲۲ تحقیق جالبی بر روی مراحل خوب انجام شد. این تحقیق نشان می داد در طول خواب حدود ٪۵۴ از زمان رو به پهلو، ۳۷٪ رو به پشت و ٪۷ طاق باز می گذرانیم. در سال ۲۰۱۶ تحقیق جالبی دیگری بر روی بیشترین  و کمترین میزان خواب در موقعیت جغرافیایی مختلف انجام شد. این تحقیق نشان داده که مردم هلند بیشترین استراحت و مردم ژاپن …

بیشتر بخوانید »

دگزامتازون + فواید و عوارض | جمشیدیان هِلث

دگزامتازون چیست

دگزامتازون یا دگزا یک داروی ضد التهاب بوده که به صورت قرص، آمپول، قطره، شربت، پماد عرضه می شود. دگزا یک داروی کورتیکواستروئیدی پرکاربرد در بسیار از مشکلات التهابی می باشد. دقت کنید که از این دارو به هیچ عنوان بدون نسخه پزشک استفاده نکنید. هم چنین قطع ناگهانی دگزامتازون می‌تواند علائم ناخوشایندی را درپی داشته باشد؛ بنابراین قبل از مصرف و قطع این دارو حتما با …

بیشتر بخوانید »

آمپول بیوتین بپانتن کاربرد و قیمت | جمشیدیان هلث

آمپول بیوتن بپانتن

اگر درگیر ریزش مو هستید احتمالا نام آمپول بیوتین بپانتن را شنیده اید. آمپول بیوتین بپانتن آمپول بیوتین بپانتن به شکل محلول تزریقی که شامل دو ویتامین از گروه ویتامین‌های B بوده و بیش از هر چیز با هدف درمان ریزش مو تزریق می‌شود. آمپول بیوتین حاوی ویتامین B7 و آمپول بپانتین حاوی ویتامین B5 است. کمبود این دو ویتامین در بدن انسان می‌تواند منجر به کاهش …

بیشتر بخوانید »

نقش لیدوکائین در تسکین درد | مسمویت با لیدوکائین

لیدوکائین Lidocaine نوعی داروی بی‌حس‌کننده بوده که برای کاهش درد، خارش و سوزش در جراحی‌های کوچک و دندانپزشکی استفاده می‌شود. لیدوکائین چیست؟ لیدوکائین با انسداد اعصاب از فرستادن سیگنال های درد به مغز جلوگیری می کند. لیدوکایین برای بی حسی Caudual، بی حسی اپیدورال، انسداد عصب سمپاتیک ،انسداد عصب محیطی و انفیلتراسیون استفاده می شود. لیدوکائین به صورت آمپول، اسپری، ژل، چسب، قطره چشم و شیاف عرضه می …

بیشتر بخوانید »

لرز بعد از عمل + دلایل و درمان | جمشیدیان هِلث

لرز بعد از عمل

چرا پس از عمل میلرزیم؟ لرزیدن پس از عمل Shivering یکی از عوارض شایع بیهوشی است که دلیل اصلی آن کاهش دمای بدن است. این shavering دلایل دیگری نیز دارد که در ادامه مطلب با آن ها آشنا خواهید شد. همچنین راه حل هایی برای کاهش و رفع لرزش پس از عمل به طور کامل برای شما بیان شده است. بیهوشی چیست؟ بیهوشی حالت القا شده ای …

بیشتر بخوانید »

درمان ابسه | عوارض تزریق عضلانی

آبسه به دلیل تزریق نادرست و استریل نبودن در محل تزریق عضلانی ایجاد می شود. برای درمان ابسه سطحی باید ۲۴ساعت اول کمپرس سرد و سپس گرم بگذارید. تزریق عضلانی Intramuscular injection یا تزریق عضلانی روشی برای تزریق دارو به عمق ماهیچه‌ها است. این روش تزریق به جریان خون اجازه می‌دهد تا دارو را به سرعت جذب کند. از تزریق عضلانی معمولا برای تزریق واکسن و برخی …

بیشتر بخوانید »

سرم زدن | موانع سرم زدن و رگ گیری

امروزه سرم زدن به یک امر جدانشدنی زندگی بشر تبدیل شده است. بسیاری از افراد به دلایلی مانند آسیب دیدگی، خستگی و از دست دادن قوای جسمی، تجویز پزشک باید به طور مداوم داروهای خود را از طریق سرم های مختلفی دریافت کنند. بنابراین پیشنهاد می شود که نحوه صحیح سرم زدن را  یاد بگیرید. سرم چیست؟ سرم محلول هایی حاوی الکترولیت Electrolyte، آب و نیازهای سلولی …

بیشتر بخوانید »

نحوه نصب دستگاه ساکشن در منزل | قیمت دستگاه ساکشن خانگی

اگر در منزل از بیمار سالمندی مراقبت می کنید یا در مطب و کلینیک مشغول به کار می باشید و نیازمند استفاده از دستگاه ساکشن هستید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. ساکشن چیست؟ ساکشن دستگاهی است که توسط پمپ مکش و با ایجاد خلاء باعث ایجاد فشار منفی شده و هوا و مایعات را به درون می‌کشد. دستگاه ساکشن یکی از پرکاربرد ترین دستگاه های حوزه …

بیشتر بخوانید »

استایلت جهت هدایت لوله تراشه | طریقه استفاده از گاید بوژی

استایلت یا گاید و سوند بوژی، یک لوله پلاستیکی با سر کج و پرکاربرد در airway management به خصوص در بحث difficult و اورژانس می باشد. زمانیکه در ناحیه تنفسی بیمار امکان لوله گذاری وجود ندارد، با کمک بوژی لوله تراشه وارد راه هوایی بیمار می شود. در صورت عدم استفاده از گاید بوژی در بیماران با مشکلات مجرای هوایی احتمال ورود لوله تراشه به داخل مری …

بیشتر بخوانید »

لوله گذاری تنفسی| خطر آسیب به دندان در بیهوشی| جمشیدیان هلث

لوله گذاری تنفسی

لوله گذاری تنفسی به فرآیندی می‌گویند که در آن لوله‌ای در درون نای بیمار قرار داده می‌شود و یک طرف لوله به دستگاه تنفسی متصل می‌گردد. این فرآیند برای مدیریت و کنترل تنفس در افرادی انجام می‌گیرد که مشکلات ریوی و نارسایی تنفسی دارند و یا عمل جراحی با بیهوشی کامل دارند و قادر به تنفس خود به خودی و کافی از طریق دهان یا بینی نیستند. …

بیشتر بخوانید »

فوبیا چیست؟ انواع فوبیا و درمان آن| جمشیدیان هلث

همه ما ترس یا فوبیا را در سنین کودکی، بلوغ و یا اوایل دوره بزرگسالی و در موقعیت های مختلف تجربه کرده ایم. ترس از ارتفاع و ترس از حیوانات از شایع ترین ترس ها می باشد. خانم­‌ها دو برابر بیشتر از آقایان درگیر ترس هستند. فوبیا چیست؟ ترس شدید، هراس یا فوبیا phobia نوعی ترس بیش از حد، غیر منطقی و بیمار گونه بوده که منجر …

بیشتر بخوانید »

آشنایی با بیماری صرع + علائم و درمان | جمشیدیان هِلث

آیا می‌دانید بیماری صرع چیست؟ آیا به دنبال به دست آوردن اطلاعات کاملی از این بیماری هستید؟ صرع یکی از بیماری‌هایی است که امروزه افراد زیادی از سطح جهان را درگیر خود کرده است. این بیماری به عنوان چهارمین بیماری شایع در جهان شناخته می‌شود که افراد متفاوتی به دنبال به دست آوردن اطلاعات مختلفی از آن هستند. epilepsy چیست؟ صرع epilepsy مجموعه ای از سندرم ها …

بیشتر بخوانید »

قرص دیمن هیدرینات|در سفر چه داروهایی همراه خودمون ببریم؟

اگر قصد سفر دارید، لیستی برای وسایل مورد نیاز خود خواهید داشت. لازم است بدانید که یکی از مهم‌ترین اقلامی که باید در سفر به همراه داشته باشید، داروهای مورد نیاز در سفر هستند. مهم ترین داروهای مورد نیاز در سفر، قرص دیمن هیدرینات برای حرکت، دارویی سرماخوردگی، دارویی ضد سردرد، ضد تهوع و سرگیجه، ضد اسهال و ضد حساسیت می باشند.   داروهای ضد درد و …

بیشتر بخوانید »

اسپیرومتری تشویقی چیست و چه کاری انجام می دهد؟|جمشیدیان هِلث

اسپیرومتری تشویقی یا Spirometry در واقع یک روش درمانی و تمرینی برای سلامت ریه‌ و شش‌ها می باشد. اسپیرومتری با افزایش حجم ریه باعث راحتی و بهبود تنفس بیماران می شود. این دستگاه شامل یک لوله می‌شود که بیمار آن را در دهان خود قرار داده و شروع به دم و بازدم می‌کند. این کار باعث بهبود روند تنفس در بیمار خواهد شد. اسپیرومتری به چه دلیلی …

بیشتر بخوانید »

مانور هایملیخ | چگونه خود و دیگران را از خفگی نجات دهیم؟

مانور هایملیخ

مانور هایملیخ چیست؟ خفگی ششمین عامل مرگ و میر در جهان است. سالانه افراد زیادی در سراسر جهان، جان خود را به دلیل خفگی از دست می دهند. مانور دکتر هنری هایملیخ که سال ۱۹۷۴ اختراع شد برای جلوگیری از خفگی ناشی از ورود جسم خارجی به مجاری تنفسی می باشد که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.   احساس خفگی در گلو آیا تا بحال …

بیشتر بخوانید »

بیماری آپاندیسیت و جراحی آپاندیس | جمشیدیان هِلث

آپاندیسیت

بیشتر افراد در هنگام درد در ناحیه شکم احتمال بیماری آپاندیس را می‌ دهند. در صورتی که افراد حتی جای درست قرار گرفتن این عضو در بدن را نمی ‌دانند. حتی گاهی اوقات تصور می‌ کنند با گرفتن آزمایش خون این مشکل مشخص یا رد می‌شود. سپس در نهایت اگر وضعیت وخیم باشد منجر به عمل خواهد شد. آپاندیسیت چیست؟ آپاندیسیت Apendicitis به التهاب آپاندیس اطلاق می …

بیشتر بخوانید »

ناشتایی | چند ساعت قبل از عمل ناشتا باشیم؟ | جمشیدیان هِلث

ناشتا بودن

آیا تا به حال شنیده اید که یک نفر بعد از عمل جراحی دچار عفونت های تنفسی شده و در بخش آی سی یو بستری شده است؟ علت این امر چیست؟ قانون ناشتا بودن قبل از عمل جراحی برای تمامی افراد و تمامی عمل های جراحی ثابت است. بی توجهی به این ممکن است عمل را به تعویق بیندازد و یا اینکه باعث مشکلات جبران ناپذیری شود. …

بیشتر بخوانید »

نوار قلب | آموزش نحوه گرفتن نوارقلب با دستگاه ECG | جمشیدیان هِلث

نوار قلب

گرفتن نوار قلب یکی از ساده ترین راه ها برای پی بردن به مشکلات قلبی است. در این مقاله به آموزش دو روش رایج در گرفتن نوار قلب با دستگاه ECG می پردازیم. گرفتن نوار قلب در پوزیشن های مختلفی انجام می شود که ما در این مقاله نحوه گرفتن نوار قلب با روش سوپاین یا طاق باز و پوزیشن پوستریور را آموزش می دهیم. در پوزیشن …

بیشتر بخوانید »

سرم رینگر و سرم نرمال سالین چیست؟ | جمشیدیان هِلث

فرق سرم رینگر و سرم نرمال سالین چیست؟

از بین مواد دارویی سرم ها استفاده فراوانی دارند. هر سرم دارای ترکیبات متفاوتی است که برای یک سری بیماری خاص استفاده می شود. سرم ها دارای ترکیبات آمینو اسیدی، کربوهیدراتی، الکترولیتی و … هستند. سرم سرم ها از لحاظ ترکیب های شیمیایی به انواع سرم محلول های نمکی، محلول های قندی، محلول های قندی-نمکی، محلول های جایگزین پلاسما، محلول های قلیایی و محلول های تغذیه ای …

بیشتر بخوانید »

انتوباسیون یا لوله گذاری نای چیست؟ | جمشیدیان هِلث

انتوباسیون

لوله گذاری نای یا انتوباسیون برای عمل های جراحی و مریض های ICU کاربرد دارد. انتوباسیون به روش های مختلفی انجام می شود. در زیر و اینتوباسیون به روش نازال(لوله گذاری از طریق بینی) و اینتوباسیون به روش اورال دو شیوه ی معمول لوله گذاری، را آموزش می دهیم. وسایل لازم برای انتوباسیون برای انجام هر دو عمل لوله گذاری به لوازم یکسانی نیاز است که در …

بیشتر بخوانید »

خشکی چشم | اشک مصنوعی | جمشیدیان هِلث

خشکی چشم

زمانیکه افراد در حالت عادی هستند و وقتی شبانه به خواب می روند بخاطر انقباضاتی که اتفاق می افتد و رفلکس چشم خوب است مشکلی برایشان به وجود نمی آید و خیلی راحت می خوابند. در نتیجه چشم دچار خشکی نمی شود و قرنیه چشم سوراخ نمی شود. عوارض خشکی چشم عدم انجام مراقبت های پرستاری چشم در شرایط حساس، باعث بروز عوارض می شود. یکی از …

بیشتر بخوانید »

علائم سکته قلبی | علائم حمله قلبی | جمشیدیان هِلث

سکته قلبی

  آیا می دانستید طبق آمار، روزانه ۳۰۰ نفر بر اثر سکته قلبی در ایران فوت می کنند. آیا تا به حال در تلویزیون یا سایر رسانه ها فردی را دیده اید که دچار گرفتگی قلب شود و محل قلب را با دو دست بگیرد. بعد از دیدن این علائم می گویند که او حتما حمله قلبی داشته است. در اصل چنین نیست و هر دردی در …

بیشتر بخوانید »

اکسیژن خون نرمال | اکسیژن خون | جمشیدیان هِلث

نوارقلب

اکسیژن خون شریانی برای افرادی که در چند سال اخیر با کرونا درگیر بوده اند، بسیار موثر و مفید است. در این مقاله نکات مهمی در خصوص اکسیژن خون بیان می شود. توصیه می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید میزان اکسیژن خون اکسیژن خون نرمال باید بین ۹۶ الی ۱۰۰ باشد. اگر کمتر از ۹۲ باشد، باید حتما به پزشک مراجعه کرد. دستگاه مانیتورینگ …

بیشتر بخوانید »

دستگاه مانیتورینگ قلب | حل مشکل مانیتورینگ | جمشیدیان هِلث

حل مشکل مانیتورینگ علائم حیاتی

دستگاه مانیتورینگ قلب، تابلو نمایش وضعیت بیمار است. سلامت عمومی بدن انسان تحت عوامل داخلی مانند تنفس، ضربان قلب و فشار خون قرار دارد. در هنگام تروما بیماران قلبی و یا انجام اعمال جراحی، رصد علائم حیاتی فرد به وسیله ی دستگاه مانیتورینگ قلب و علائم حیاتی انجام می‌شود. تسلط بر  نحوه ی کار با این دستگاه برای پرسنل اتاق عمل، ICU و CCU الزامی می باشد. …

بیشتر بخوانید »

گرمازدگی | علائم گرمازدگی | جمشیدیان هِلث

گرماوگرمازدگی

در فصول گرم از سال گرمازدگی بسیار رایج است و مراجعات بسیاری به اورژانس و بیمارستان ها به دلیل گرمازدگی اتفاق می افتد. گرما زدگی در برخی موارد می تواند تاثیرات و عوارض تقریبا جبران ناپذیری برای شخص داشته باشد، پس به همین علت آشنایی با پدیده گرمازدگی، علائم و نوع درمان آن می تواند برای شما و اطرافیانتان بسیار ضروری و سودمند باشد. گرمازدگی چیست؟ گرمازدگی …

بیشتر بخوانید »

علائم دیابت | درمان دیابت | نشانه های دیابت | جمشیدیان هِلث

علائم دیابت

در مورد علائم دیابت چه می دانید؟ امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی، پشت میز نشینی، تغییر عادات غذایی و مواد غذایی صنعتی بیماری دیابت روند افزایشی پیدا کرده و بسیاری از افراد درگیر این عارضه می شوند. دیابت یا بیماری قند یک نوع بیماری متابولیکی و مزمن است که نشانه آن قند خون بالاتر از ۱۲۰ (میلی گرم در دسی لیتر) در یک برهه طولانیست. …

بیشتر بخوانید »

فشار خون | انواع فشار خون | جمشیدیان هِلث

فشار خون

فشارخون (Blood Pressure) به مقدار فشاری (مقصود از فشار “قدرت” یک مایع متحرک است) گفته می شود که توسط خون در جریان، به دیواره ی رگ ها وارد می آید و یکی از علائم حیاتی است. فشارخون یک مفهوم فیزیکی است و در نواحی نزدیک قلب بیشتر و نسبت به فاصله گرفتن از قلب کمتر می شود. فشار خون با جریان یافتن به شاهرگ ها زیاد و …

بیشتر بخوانید »

زخم بستر چیست؟ | پیشگیری از زخم بستر | جمشیدیان هِلث

ایجاد از زخم بستر

در این مقاله مراقبت هایی را آموزش می دهیم که به شما کمک می کند تا بیمار یا سالمندی که در خانه دارید دچار زخم بستر نشود. این موضوع بسیار مهم است چون زخم بسیار پر هزینه است. در این مقاله به شما مراقبت های قبل از ایجاد زخم بستر را آموزش می دهیم. دیگر نگران درمان زخم و برطرف کردن جای زخم های خود نباشید. ما …

بیشتر بخوانید »

رگ گیری | نکات مهم در رگ گیری | جمشیدیان هِلث

رگ گیری با آنژیوکت

در این مقاله می خواهیم اصول رگ گیری با آنژیوکت را آموزش دهیم. اولین نکته ی مهم این است که ابتدا شما باید از نظر اخلاقی و روانی اعتماد به نفس بالای داشته باشید و به کار خود ایمان داشته باشید و استرس نداشته باشید. اگر شما واقعا کار می کنید و آموزش دیده هستید و تجربه کسب کرده اید، پس کاملا آماده هستید که از پس …

بیشتر بخوانید »

ویدئو لارنگوسکوپ | اینتوباسیون | جمشیدیان هِلث

ویدئو لارنگوسکوپ

لارنگوسکوپ (Laryngoscope) یا حنجره ‌بین وسیله‌ای است که برای مشاهده حنجره و چاکنای به کار می‌رود. کلمه Laryngoscope از دو جزء Larynx + Scope تشکیل شده‌است. این وسیله برای مشاهده حنجره، تارهای صوتی و مجرای بین آن‌ها استفاده می‌شود. انواع لارنگوسکوپ سه نوع لارنگوسکوپ وجود دارد لارنگوسکوپ میلر (miller): این وسیله میلر تیغه ی مستقیم و صافی دارد در سه شماره ۰۰,۰,۱ موجود است. در آناتومی اطفال …

بیشتر بخوانید »