درمان زخم دیابتی | درمان زخم پاي ديابتي


ایجاد زخم در پا یا زخم دیابتی از جمله مشکلات متداولی است که افراد در زمان ابتلا به بیماری دیابت با آن مواجه می‌شوند. امروزه تلاش متخصصان عفونی، دیابتولوژیست‌ها، کارشناسان زخم و جراحان بر آن است که این مسئله را برطرف سازند؛ چرا که زخم دیابتی کیفیت زندگی را به شکل گسترده تحت ‌تاثیر قرار می‌دهد.

زخم پاي ديابتي

از اصلی‌ترین و مزمن‌ترین عوارض بیماری دیابت می‌توان به عفونت زخم پا و ترمیم نشدن آن اشاره کرد. این عوارض می‌توانند احتمال مرگ‌ومیر را در افراد دیابتی افزایش دهند؛ بنابراین این مسئله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از روش‌های اثرگذار برای درمان زخم دیابتی را می‌توان روش پی ار پی دانست.

انواع زخم پای دیابتی

زخم‌های دیابتی طبق درجه‌بندی واگنر در شش دسته جای می‌گیرند. این درجه‌ها را می‌توان از درجه صفر تا پنج دسته‌بندی کرد. در صورت ابتلا به هر یک از انواع زخم‌ بهتر است هرچه سریع‌تر درمان آغاز گردد تا این مشکل پیشرفت نکند. از جمله انواع زخم دیابتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. زخم دیابتی درجه صفر: در این درجه همچنان زخمی شکل نگرفته؛ اما بیمار از لحاظ ریسک‌پذیری در سطح بالایی قرار دارد و ممکن است به زخم پای دیابتی دچار شود.
  2. زخم پای دیابتی درجه یک: زخم سطحی که تا درم ادامه یافته است.
  3. زخم دیابتی درجه دو: زخم عمقی که تا لایه‌های زیرین اپیدرم پیشروی داشته و امکان دارد که تاندون یا استخوان شخص قابل مشاهده باشد.
  4. زخم پای دیابتی درجه سه: زخمی عمیق در کنار آبسه و استئومیلیت (عفونت استخوان) است.
  5. زخم دیابتی درجه چهار: گانگرن انگشتان پا
  6. زخم پای دیابتی درجه پنج: گانگرن کل پا

درمان زخم پاي ديابتي

نخستین هدف در درمان زخم پا را می‌توان از بین بردن عوامل عفونی در فضای زخم دانست‌. برای این‌که درمان آن به‌خوبی صورت پذیرد، باید یک‌سری مراحل طی شوند. بسیاری از زخم‌های غیرعفونی را می‌توان بدون آن‌که روش جراحی خاصی روی آن انجام گیرد، درمان کرد؛ اما در شرایطی که عفونت گسترش یابد و به استخوان برسد، انجام عمل جراحی ضرورت پیدا می‌کند.

برای آن‌که زخم را پوشش دهید و از بروز عفونت جلوگیری نمایید، می‌بایست کرم‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها را به‌کار گیرید. منظور از کرم زخم دیابتی در واقع ضدباکتری‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده‌ هستند. در ادامه با مراحل درمان زخم پای دیابتی آشنا خواهید شد.

زخم دیابتی
مراحل درمان زخم پای دیابتی

  • مانع از عفونی شدن زخم: در این مرحله تلاش بر آن است که پاکسازی زخم صورت گیرد و شست‌وشوی آن به‌صورت روزانه انجام شود. در نهایت نیز نوبت به تعویض پانسمان می‌رسد. شست‌وشوی زخم می‌تواند با آب و صابون نرم انجام گیرد و بعد از آن می‌توانید از مواد ضدعفونی‌کننده استفاده کنید.
  • حذف هر نوع فشار یا آسیب فیزیکی: زخم هرگز نباید تحت فشار قرار بگیرد. استفاده از کفش‌های مخصوص و در شرایط لازم عصا یا ویلچر ضرورت دارد. در صورت تشخیص پزشک می‌بایست در صورت لزوم اقدامات مورد نیاز جهت انجام عمل جراحی بافت استخوانی نیز اجرایی شوند.
  • از بین بردن سلول‌ها و بافت مرده از زخم: در این شیوه پزشک اقدام به حذف بافت مرده و نکروز شده می‌کند.
  • ضدعفونی‌سازی زخم و توصیه‌ داروهای کارساز: در این مرحله از ضدعفونی‌کننده‌های مخصوص استفاده شده و در شرایطی که پزشک تشخیص دهد، آنتی ‌بیوتیک تجویز می‌گردد.
  • تنظیم قندخون و دیگر مسائل زمینه‌ای: برای اینکه نتایج خوب و بلندمدتی حاصل شوند، باید سطح قندخون و فشارخون بیمار مورد سنجش قرار دهند.

آشنایی با روش PRP  

یکی از روش‌های رایج در راستای درمان زخم دیابتی را می‌توان انجام PRP دانست. در پاسخ به این سوال که روش prp چیست؟ باید گفت که روش‌های متعددی به منظور درمان زخم پای دیابتی وجود دارند که استفاده از دستگاه prp از جمله رایج‌ترین آن‌ها به‌حساب می‌آید. در درمان زخم با prp شاهد دریافت نمونه خونی هستیم تا بدین وسیله غلظت خون مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن، میزان آن را سه تا پنج برابر می‌کنند.

prp در بهبود زخم عملکرد موفقی داشته؛ چراکه پلاکت‌ها حاوی سیتوکین هستند. پی آر پی در واقع دارای تعدادی فاکتور رشد بوده که با پروسه طبیعی بهبود زخم‌ها به‌واسطه خود بدن، شباهت زیادی دارد. prp دارای ماهیت اوتولوگ (به این معنا که منشا خون دریافتی، خود شخص است) بوده و یک شیوه سراسر ایمن و بی‌خطر به‌حساب می‌آید؛ بنابراین ما روش prp را برای درمان زخم دیابتی توصیه می‌کنیم.

درمان زخم دیابتی به کمک PRP

ترمیم زخم در اشخاص با پای دیابتی پروسه طولانی‌تری داشته و باید از روشی استفاده شود که پروسه بهبودی را سرعت بخشد. از جمله موثرترین روش‌ها جهت درمان آن می‌توان به روش PRP اشاره کرد که از آن به‌عنوان پلاکت درمانی یاد می‌شود. به کمک این شیوه درمانی در اصل می‌توان پروسه بهبودی را سریع‌تر پشت سر گذاشت. از سایر ویژگی‌های این روش درمانی می‌توان به حداقل رساندن عوارض احتمالی اشاره کرد. 

پلاکت‌ها در واقع بر تکثیر و تمایز سلولی در بافت پوستی اثر گذاشته و سبب می‌گردند تا کلاژن، الاستین، ماده بین سلولی ایجاد شوند. فراموش نکنید که پلاکت‌ها در زمان آسیب‌های بافتی در نقطه زخم تجمع یافته و سد و پلاک را ایجاد می‌کنند؛ به‌ این صورت مانع از خونریزی عروق می‌شوند‌. در پی ار پی زخم شاهد تزریق پلاکت و دیگر عوامل اثرگذار بر پروسه بهبودی زخم به‌واسطه سرنگ‌های مخصوص هستیم. به این صورت که با کمک تزریق، بافت تحریک شده و زخم بهبود می‌یابد.

درمان زخم پاي ديابتي

کلینیک زخم پای دیابتی در تهران

در صورت تمایل برای انجام درمان زخم پای دیابتی، می توانید با خیالی راحت به کلینیک زخم دیابتی جمشیدیان هلث در تهران مراجعه نمایید.

عوارض prp

عوارض جانبی پی ار پی شامل چه مواردی می شوند؟ در روش پی ار پی در واقع به کمک خون فرد، درمان صورت می‌گیرد؛ از این‌رو امکان ابتلای شما به بیماری‌های واگیردار وجود نخواهد داشت. با این وجود هر درمانی که در طول آن تزریقی انجام می‌گیرد، عوارض جانبی را به‌دنبال خواهد داشت. این عوارض شامل آسیب به عروق خونی یا اعصاب، عفونت، کلسیفیکاسیون در نقاط تزریق و بافت اسکار می‌شوند.

همچنین ممکن است که فرد نسبت به داروهای بی‌حسی واکنش نشان دهد؛ بنابراین در شرایط داشتن سابقه حساسیت احتمالی به داروهای بی‌حسی، حتماً این مسئله را به اطلاع پزشک خود برسانید. با در نظر گرفتن عوارض روش prp می‌توانید درمانی ایمن و مطمئن داشته باشید.

سخن آخر

از رایج‌ترین مسائل اشخاص دیابتی می‌توان به زخم دیابتی اشاره کرد. در شرایطی که متوجه زخم دیابتی شده‌اید، باید هرچه زودتر جهت درمان زخم دیابتی اقدام نمایید. از جمله موثرترین روش‌ها جهت درمان این نوع زخم روش PRP می باشد.

آکادمی جمشیدیان هلث با برگزاری دوره های آموزشی پزشکی و پرستاری حضوری و آنلاین از جمله دوره مدیریت کسب و کار، دوره زخم و استومی، دوره مدیریت راه هوایی، دوره تزریقات، دوره کمک پرستاری، دوره بخیه، دوره پوست، دوره بوتاکس و … با بهره گیری از تیم قوی و با مهارت، گامی در جهت بهبود وضعیت سلامت کشورمان برداشته اند.

آموزش های این موسسه به گونه ای است که مناسب تمام افراد جامعه بوده و می توانند در این دوره ها شرکت کنند و کسب مهارت کنند. این مرکز علاوه بر آموزش، می تواند در مورد تاسیس کلینیک و شروع کسب و کار در حوزه زیبایی و زخم نیز به شما کمک کند تا بتوانید با بینش درست و اطمینان خاطر در این راه قدم بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید