دوره‌ کمک پرستاری

کمک پرستار(Assistant Nurse)  عضوی از کادر درمانی بیمارستان ها و مراکز درمانی می باشد که طی دوره‌ کمک پرستاری، آموزش های لازم را کسب نموده و مدرک دریافت می کنند.

شخصی که دربردارنده مدرک کمک پرستاری است بایستی تبحرها، مهارت ها، همدردی و دلسوزی در مواظبت از بیمار و خوشحال بودن از یاری رساندن به دیگران را داشته باشد.

نیاز به کمک پرستار

طی چند سال گذشته، مدیران وزارت بهداشت جهت رفع کمبود تعداد پرستارها و کمک پرستارها در مراکز درمانی، طرحی را ارائه دادند. طبق این طرح دوره کمک پرستاری توسط نهادهای مرتبط با وزارت بهداشت، برگزار شد. طی این دوره ها، هزاران کمک پرستار در بیمارستان ها، مراکز درمانی و اورژانس ها مشغول به کار شدند.

سازمان امور پرستاران، انجمن پرستاران کشور، اداره ی درمان دانشگاه های علوم پزشکی، جهاد دانشگاهی، مراکز خصوصی دارای مجوز، تعاونی نظام پزشکی و بسیج امور پزشکان، مراکزی هستند که دوره های سه ماهه و یکساله ی آموزش کمک پرستاری را برگزار می نمایند. آموزش ها در قالب کلاس های عملی و تئوری صورت گرفته و فرد پس از گذراندن دوره، در آزمون سنجیده خواهد شد.

پس از فراگیری آموزش های لازم طی کلاس های تئوری و عملی، از شرکت کنندگان دوره، آزمون گرفته می‌شود. حداقل نمره ی قبولی دوره، کسب 3/5 نمره می باشد. پس از گذراندن دوره با موفقیت، فرد به عنوان کارورز در مراکز درمانی مشغول به کار می‌شود.

دوره کمک پرستاری
آموزش کمک پرستاری

با آموزش های دوره بالینی کمک پرستاری می توانید شیوه های نگهداری و مراقبت از بیمار را یاد بگیرید. مثلا بیماری که CBR است یا کاملا روی تخت خوابیده، نحوه ی بلند کردن بیمار و نحوه انتقالش بر روی ویلچلر به صورت کامل و عملی آموزش داده می شود.

یا بیماری که مستعد به زخم بستر است چه اقداماتی موثر است تا از ایجاد زخم بستر جلوگیری شود. یا ممکن است شما در منزل بیماری داشته باشید و لازم باشد علائم حیاتی او را چک کنید و در صورت تغییر در علائم به پزشک بیمار اطلاع دهید، نحوه صحیح گرفتن علائم حیاتی آموزش داده شده است.

آموزش های این دوره شامل موارد زیر می‌باشند:

  • اخلاق کار و حرفه ای
  • آموزش آناتومی بدن
  • آموزش فیزیولوژی بدن
  • آموزش کمک های اولیه و فوریت های پزشکی
  • مراقبت از افراد جراحی شده
  • مراقبت از کودکان و سالمندان بیمار
  • آموزش تزریقات و پانسمان
  • آموزش نمونه گیری آزمایشگاهی
  • آموزش بخیه زنی
  • آموزش بانداژ و بستن آتل
  • داروشناسی
  • دوره‌ تغذیه ی مناسب بیمار

دوره کمک پرستاری جمشیدیان هلث

ما در تیم قدرتمند Jamshidian Health تصمیم گرفتیم دوره کمک پرستاری را به صورت کاملا بالینی روی انسان آموزش دهیم. آموزش دوره کمک پرستاری مجازی به صورت بالینی شامل 90 دقیقه آموزش شرح تمامی وظایف یک کمک پرستار با تدریس استاد خسرو جمشدیان می باشد. دوره شامل 18 سرفصل کمک پرستاری و کمک بهیاری در 83 دقیقه می باشد.

افرادی که از طرف مراکزی مانند جهاد دانشگاهی قصد گذراندن دوره کمک پرستاری را دارند، با تهیه این پکیج می توانند اطلاعات خود را تکمیل می کنند. حتی با دیدن این دوره نیازی به گذراندن دوره های جهاد دانشگاهی نیست و شما مستقیما می توانید برای آزمون شرکت کنید.

دوره کمک پرستاری جمشیدیان هلث

سر فصل های دوره کمک پرستاری جمشدیان هلث

در زیر به چند مورد از مطالبی که در دوره آموزش داده شده است می پردازیم.

اخلاق حرفه ای: مورد اول اخلاق حرفه ای در کار می باشد، به شما آموزش داده می شود که هر بیماری را که در منزل دارید با چه اخلاقی با او برخورد کنید و چه نکاتی را رعایت کنید که بتوانید این بیمار را آرام کنید.

مثلا اگر شما یک بیمار آلزایمری دارید که ممکن است سر شما داد بزند. یا در منزل یک بیماری پارکیسونی داشته باشید که لرزش دست دارد. یا در منزل بیماری داشته باشید که اصلا شما را قبول نمی کند. (بیماران زیادی هستند که اصلا خانواده خود را قبول نمی کنند.)

در مقابله با این بیماران داشتن اخلاق حرفه ای یک نکته اساسی است تا بیمار بتواند آرامش خود را بدست بیاورد.

چک کردن قند خون، فشار خون و حرارت بدن:  مورد دوم گرفتن علائم حیاتی بیمار است. نحوه اندازه گیری دمای بدن، نحوه اندازه گیری فشار خون، تعیین کردن محدوده ی نرمال و محدوده ی خطر، بالا رفتن فشار بیمار تا چه زمانی طبیعی است و چه زمانی باید به پزشک اطلاع داد همگی در دوره آموزش داده شده است.

مانیتورینگ قلب: مانیتورینگ در این دوره آموزش داده شده است تا یک دوره کامل و جامع در اختیار کاربر قرار گرفته شود. همانطور که می دانید این آموزش مربوط به دوره کمک پرستاری نیست اما آموزش مانیتورینگ قلبی به دلیل اکسیژن خون شریانی و شیوع بالای بیماری های ویروسی مانند کووید 19 و آنفلوآنزا ضرورت بالایی دارد. در بیماری های ویروسی سطح اکسیژن خون اهمیت بالایی دارد، لذا در این دوره در مورد سطح نرمال اکسیژن خون و سطح خطر اکسیژن خون آموزشهای لازم داده شده است.

پوزیشن دادن به بیمار: تغییر پوزیشن برای بیمار طبق گایدلاین جدید، تایم آن و نکاتی را باید رعایت شود، در دوره آموزش داده شده است. نکات حساس و قسمت های از بدن بیمار که در زمان انتقال باید گرفته شود در دوره گفته شده است تا آسیبی به بیمار حین جابجایی وارد نشود.

در این دوره برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر روغن های مناسبی معرفی شده است. این بخش از دوره برای تمام بیماران در ای سی یو یا در سایر بخش های بیمارستان بستری هستند، کاربردی می باشد. انجام این نکته بسیار مهم است چون اگر احیانا فرد دچار زخم بستر شود هزینه های درمانی بسیار زیاد و روند درمان نیز طولانی می باشد.

طریقه گاواژکردن در این دوره نحوه انجام گاواژ یا دادن غذا از طریق بینی آموزش داده شده است. سالمندان ممکن است به دلیل کهولت سن، سکته مغزی، ادم ریوی و هر بیماری دیگری که دارند از طریق سوند معده گاواژ می شوند. در دوره به فرد گفته شده می شود که قبل از انجام گاواژ لازم است چه تست هایی را انجام دهد. با انجام این تست ها خیال شما از قرارگیری صحیح لوله در معده راحت خواهد شد و مطمئن می شوید لوله در روده قرار نگرفته است و بعد از اطمینان گاواژ را انجام خواهید داد.

آموزش کمک پرستاری

تزریقات مقدماتیدر این دوره تزریقات مقدماتی مانند تزریقات زیر جلدی و عضلانی آموزش داده شده است. تزریقات زیر جلدی در واقع برای بیماران دیابتی و سرطانی مناسب می باشد. تزریق عضلانی که شامل تزریق ویتامین ها می شود در دوره آموزش داده شده است. اما تزریقات سرم شامل دوره نمی باشد.

آنکادر کردن تخت بیمار : یک نکته مهمی که در دوره گفته شده است آنکادر کردن تخت بیمار است. در واقع به شما گفته شده است که چند عدد ملافه برای این کار استفاده کنید و چه رنگی مناسب است. اگر احیانا بیمار مدفوع کرد یا دیپ زد چگونه به تنهایی بتوانید ملافه ها را عوض کنید و دوباره تخت بیمار را آنکادر کنید.

لباس ایزوله: در مورد یک سری بیمارانی که در اتاق ایزوله نگهداری می شوند.
مثلا بیمارانی که wbc یا بیمارانی که سیستم ایمنی پایینی دارند یا بیماری اچ آی وی مثبت است شما باید در این شرایط یک ست ایزوله مناسب بپوشید. نحوه ی پوشیدن و درآوردن صحیح این لباس ها آموزش داده شده است.

احیای مقدماتی: در این دوره CPIR مقدماتی گفته شده است که اگر بیمار در منزل دچار حمله قلبی شد اولین اقدامات موثر در این شرایط قبل از رسیدن اورژانس چیست تا بیمار نجات پیدا کند. از آنجا که گلدن تایم یا همان تایم ابتدایی حمله قلبی بسیار مهم است پس اقدامات در این زمان بسیار کاربردی و مهم می باشد.

پانسمان : درباره نحوه استریل کردن پانسمان و شست و شو آموزش داده شده است.

اکسیژن تراپی: طریقه درست اکسیژن دادن به بیمار از طریق ماسک اکسیژن و کانولای بینی آموزش داده شده است.

دوره کمک پرستاری جمشیدیان هلث برای چه افرادی مفید است؟

  1. همراهان گرامی با دیدن این دوره و کسب مهارت می توانید در مطب، بیمارستان و کلینیک مشغول کار شوید .
  2. کمک پرستاران با دیدن این دوره می توانند سطح عملی خود را ارتقا دهید.
  3. افرادی عادی که در خانه یک فرد بیمار دارند یا بیمار آن ها تازه از بیمارستان ترخیص شده اند می توانند از بیمار خود مراقبت کنند. با فراگیری مطالب دوره فرد در مورد نحوه مراقبت کامل از بیماری که در منزل است آگاهی پیدا می کند.
  4. افراد عادی با دیدن این دوره می توانند در منزل از سالمندان خود مراقبت کنند و از هزینه های گزاف خدمات پرستاری در منزل برای بیماران بدحال خود بکاهید.

شرایط شرکت در دوره کمک پرستاری

طبق ابلاغیه ی وزارت بهداشت، شرایط شرکت در دوره‌ کمک پرستاری، بسیار ساده می باشد. داشتن دیپلم کامل(رشته ی تجربی، انسانی، ریاضی فیزیک، فنی حرفه ای، کار و دانش) و سلامت روح و روان از شرایط این کلاسها می باشد. شرکت در کلاسها محدودیت سنی ندارد اما انجام امور کمک پرستار در توان کارآموزهای 20 الی 50 سال می باشد. هزینه ی این دوره، عمدتا بابت صدور گواهینامه صرف می‌گردد.

مدرک کمک پرستاری

فعالیت های دوره‌ کارورزی تحت ارزشیابی قرار گرفته و به کارورز نمره تعلق می‌گیرد. در صورت داشتن توانایی و مهارت کافی در انجام وظایف کمک پرستاری، به فرد مدرک کمک پرستاری اهدا خواهد شد.

کارآموزی کمک پرستار

پس از گذراندن آزمون کتبی و عملی، نوبت به اجرایی کردن آموزش های دوره می باشد. فرد داوطلب، طی دوره‌ کارورزی در بیمارستان ها و مراکز درمانی شروع به فعالیت می نماید. فعالیت های کارورز تحت نظر پرستار می باشد.

امور کارورزی شامل موارد زیر می باشند:

  • آشنایی با امور و محیط بیمارستان
  • آشنایی با کارکنان و خدمات بیمارستان
  • آشنایی و فعالیت در بخش های مختلف بیمارستان از جمله اورژانس، زنان یا مردان، اطفال و کودکان، جراحی ، داخلی، قلب و عروق، اعصاب و روان، عمل و اتاق ریکاوری و  بخش  ICUو CCU

طی دوره‌ کارورزی ویژگی های رفتاری کمک پرستار ها نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. ویژگی های رفتاری مورد انتظار از کمک پرستار شامل موارد زیر می باشند:

  • اخلاق سالم و حرفه ای
  • برقراری ارتباط سالم در بخش های مختلف
  • همکاری در نظافت و رعایت بهداشت مراکز درمانی
  • رعایت بهداشت ظاهری و بهداشت روانی
  • حفظ حریم خصوصی بیماران
  • تلاش در ارتقای خدمات ارائه شده کارورزی

خرید دوره کمک پرستاری

کلام آخر

کمک پرستار جزو مشاغل ارزشمندی است که در انجام امور روزانه به بیمارها یاری می رساند. اگر شما جز افرادی هستید که دوست دارید به دیگران کمک کنید و از انجام امور متعدد و کمک کردن به دیگران، احساس خوشایندی دارید، تهیه دوره کمک پرستاری رو بهتون توصیه می کنیم. قیمت دوره کمک پرستاری جمشیدیان هلث 480 هزار تومن می باشد. با تهیه این دوره، اشتغال در بیمارستان دیگر رویا نیست!

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • احمدی
    14 دی 1400 15:33

    استادجمشیدیان خواستم ازتون بابت دوره کمک پرستاریتون تشکر کنم. من روز اول که تخفیف گذاشتین دوره رو تهیه کردم و تا الان دوبار نگاه کردم. میتونم بگم فقط دعاتون میکنم که اینقدر ساده و دقیق و با حوصله توضیح میدین. من خودم از مادرم مراقبت میکنم ایشون 5ساله که سکته مغزی کردن و قادر به حرکت نیستن متاسفانه و خیلی همیشه درگیر زخم بسترهایی که میشد بودیم. نکاتتون واقعا عالی بود.

    پاسخ
  • عالی است استاد بزرگوار همیشه پاینده باشید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید