آشنایی با انواع آرتروز و درمان

آرتروز در پزشکی یک بیماری تخریبی شناخته می شود که باعث تحلیل رفتن غضروف مفاصل شده و به واسطه آن درگیری استخوان در زیر غضروف اتفاق می افتد.
این بیماری برخلاف روماتیسم مفصلی یک بیماری التهابی به شمار نمی رود. چرا که التهاب در این بیماری به عنوان یک عارضه به حساب می آید.

ارتروز چیست

آرتروز باعث تحلیل رفتن غضروف مفصلی شده و به واسطه آن درگیری استخوان در زیر غضروف اتفاق می افتد که این موضوع سبب التهاب بافت های اطراف می گردد. به همین دلیل التهاب در این بیماری یک عارضه ثانویه است. شایع ترین مفاصلی که دچار  این مشکل خواهند شد شامل مفاصل دست، پا، زانو و ران هستند. از این میان آرتروز زانو یکی از رایج ترین آرتروز های شناخته شده محسوب می شود. 

آرتروز چیست؟

آرتروز یا آرتریت به عنوان یکی از بیماری های شناخته شده است که مفاصل را درگیر می‌کند. این بیماری علائم بسیاری را شامل می شود که با بررسی دقیق این علائم می توان به این بیماری پی برد. این بیماری در واقع یک بیماری روماتیسمی به شمار می رود که موجب التهاب مفصل خواهد گردید. برخی از بیماری های شایع روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید می تواند چندین ارگان را به صورت هم زمان درگیر نماید. در صورتیکه به دنبال درمان این عارضه هستید باید به یک متخصص روماتولوژی مراجعه  کنید.

آرتروز زانو

آرتروز زانو یکی از رایج ترین بیماری های مفصلی است که زمینه ساز تخریب و فرسایش غضروف خواهد بود؛ در واقع این بیماری به درد و خشکی و تغییر شکل مفصل زانو منجر می گردد. بسیاری از افرادی که به این عارضه مبتلا هستند پس از مدتی، راه رفتن و انجام امور روزانه برای آن ها به شدت دشوار خواهد شد. در این بیماری، غضروفی که به عنوان غضروف پوشش دهنده استخوان درون مفصل زانو بوده به دلایل مختلفی تخریب می شود که نتیجه آن محدودیت حرکتی و بروز بیماری است.

بیماری استئوآرتریت چیست؟

استئوآرتریت به عنوان یکی از شایع ترین مشکلات اسکلتی در جهان شناخته می شود. در واقع این بیماری همان آرتروز زانو است که سبب تحلیل رفتن غضروف محافظتی استخوان می گردد. برای درمان این بیماری با استفاده از رژیم غذایی مناسب باید از فشار وارده به مفصل جلوگیری کنید. از علائم این بیماری می توان به درد زانو، سفتی و تورم آن اشاره کرد.

 علائم آرتروز

به طور کلی علائم این بیماری بسیار متفاوت هستند. در واقع در برخی از مواقع این بیماری هیچ علائمی از خود نشان نمی دهد و تنها با عکس برداری از مفاصل می توان به این بیماری پی برد. اما به طور کلی در آرتروز خفیف شاهد کاهش دامنه حرکتی و ورم و سفتی در نواحی مفصل هستیم. در صورتیکه این بیماری شدیدتر باشد دردهای مزمن و ناتوانی در انجام فعالیت‌ های روزانه را شاهد خواهیم بود. 

علائم آرتروز زانو

زمانی که فرد به آرتروز زانو دچار می شود در زانو احساس گرمی و خشکی می کند. این احساس در مواقعی که فرد در مدت طولانی بدون حرکت بوده بیشتر بروز می یابد. حرکت دادن زانو با دامنه حرکتی پایینی همراه می شود و در زمان استفاده از زانو و بالا رفتن و پایین آمدن از پله ها صدایی مانند خرد شدن یا گیر کردن مفاصل به گوش خواهد رسید.

آرتروز

از کجا بفهمیم آرتروز داریم؟

در برخی از مواقع این بیماری علائمی را از خود نشان می دهد اما فرد دامنه حرکتی محدودتری دارد. در صورتیکه متوجه سفتی یا خشکی نواحی مفصلی خود شدید باید به وجود این بیماری شک کنید. این بیماری در حالت شدید تر و پیشرفته تر منجر به درد و التهاب می شود.

درمان ارتروز

بسیاری از بیماری های مفصلی به خصوص آرتروز درمان قطعی ندارند اما برخی از روش ‌های پزشکی منجر به کنترل این بیماری خواهند شد و می ‌توان با استفاده از این روش ها بسیاری از علائم را کاهش داد. برای کم کردن علائم این بیماری مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب توصیه می‌ شود.

مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و استفاده از برخی از داروها مرسوم به داروهای مفصل و غضروف ساز می توانند التهاب به وجود آمده در این بیماری را کنترل کنند. روش های دیگری مانند گرما درمانی و سرما درمانی نیز تاثیر بسزایی در کاهش علائم این بیماری دارند.

درمان آرتروز زانو 

بسیاری از افرادی که به این بیماری دچار می شوند باید از زانوبند های طبی به منظور کم کردن فشار وارده به مفصل زانو استفاده نمایند. علاوه بر زانوبند های طبی، کفش های طبی که باعث جذب شوک های وارده به پا می گردد نیز تاثیر بسیار زیادی در روند بهبودی علائم این بیماری خواهند داشت.

فیزیوتراپی نیز باعث تقویت عضلات مفصل زانو و موجب افزایش دامنه حرکتی می شود. آخرین روشی که برای درمان علائم به وجود آمده این بیماری از آن استفاده می شود، جراحی است.

بهترین داروی آرتروز

این بیماری  بیشتر در افراد مسن و بالای ۶۵ سال شایع است اما در برخی از مواقع نیز افرادی با سنین کم، حتی در سنین کودکی به این بیماری مبتلا می شوند.

مهم ترین سوالی که در زمان ابتلا به این بیماری به ذهن می رسد این است که بهترین داروی آرتروز چیست؟ این بیماری به عنوان یک بیماری بسیار تحلیل بر شناخته شده که به دلیل آسیب دیدگی یا کشیدگی طولانی مدت غضروف در مفصل به وجود می آید. از مهم ترین دلایل ایجاد این بیماری را می توان افزایش سن دانست. بهترین داروی این بیماری، داروهای ضد التهاب و کلاژن ساز مفصل هستند.

برای درمان آرتروز چه بخوریم؟

در صورتی که بخواهید به صورت طبیعی از داروهای ضد التهابی استفاده کنید می توانید از زردچوبه بهره ببرید. همچنین زنجبیل نیز به دلیل ترکیبات تسکین دهنده برای بهبودی آرتروز موثر است. مصرف منیزیم، زینک، کلسیم و ویتامین دی نیز بر سلامت استخوان و مفاصل تاثیر گذار هستند. افرادی که این بیماری مبتلا بوده‌اند باید از شیر کم چرب، کلم بروکلی در درمان آرتروز استفاده نمایند. 

درمان آرتروز

آرتروز دست

آرتروز دست یک بیماری التهاب مفاصل است که در آن غضروف بالشتکی سطح استخوان ساییده می شود. این عارضع بیشتر در نواحی شست و محل تلاقی شست و مچ دست بروز پیدا می کند. این بیماری معمولاً با تورم و درد همراه خواهد بود.

درمان آرتروز دست

بر خلاف تمامی تجهیزات و امکانات پزشکی در حال حاضر، درمان قطعی برای  عارضه دست وجود ندارد؛ اما برخی از روش ها مانند استفاده از مچ بند های طبی و تمرینات توانبخشی می توانند از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند. علاوه بر این، داروهای غیر استروئیدی و ضد التهاب و تزریق برخی از داروها به داخل مچ دست از روش های پیشگیری و کاهش اثرات این بیماری  هستند.

مضرات لبنیات برای آرتروز

در لبنیات پر چرب به علت استفاده از روغن های پالم برای مزه دار کردن آن ها، مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اشباع وجود دارند. این اسیدهای چرب و روغن پالم برای افرادی که دارای این بیماری هستند مضر خواهند بود. توصیه می شود در صورت داشتن این بیماری از مصرف لبنیات پر چرب خودداری کنید.

کلام پایانی

آرتروز یک بیماری مفصلی شایع به شمار می ‌آید که اغلب در افرادی به وجود می آید که دچار کشیدگی تاندون شده‌ اند. این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده می شود. در حالت خفیف این بیماری، علائم بسیار کمی را شاهد هستیم. اما در حالت پیشرفته تر، تورم و التهاب ناحیه مفصل را خواهیم دید. متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد؛ اما می توان علائم آن را با استفاده از رژیم غذایی مناسب و مصرف داروهای ضد التهاب کاهش داد.

در تیم قدرتمند جمشیدیان هلث Jamshidian Healt با برگزاری دوره های آموزش پزشکی و پرستاری به صورت مجازی و حضوری با بالاترین سطح کیفیت توسط استاد خسرو جمشیدیان گامی در جهت بهبود وضعیت سلامت کشورمان برداشته ایم. امیدواریم استفاده از این دوره ها و مطالب برای شما مفید بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید