دانستنی های فیزیوتراپ، وظایف و درآمد | فیزیوتراپی تنفسی

اگر به درمان های تسکین دهنده درد بدون نیاز به دارو و جراحی علاقه دارید، شغل فیزیوتراپ مناسب شماست. در واقع فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت می‌باشد.

درآمد فیزیوتراپی

فیزیوتراپ علاوه بر کار با یک مرکز می تواند وارد بازار کار آزاد شود. بازار کار آزاد به این صورت است که می توانند به معرفی و فروش تجهیزات پزشکی مرتبط با فیزیوتراپی بپردازند و یا با شرکت هوم کیر و شرکت بیمه کار کنند.
امروز خیلی از افراد جامعه در شهر های بزرگ به علت ساعات کار زیاد و تایم خواب کم دچار اسپاس اعضلات در بازو، باسن، ران می شن و طبق نظر پزشک به فیزیوتراپ نیاز خواهند داشت. در نتیجه بازار کار این شغل پر رونق است و شغلی با در آمد بالا می باشد.

فیزیوتراپ

وظایف شغل فیزیوتراپ چیست؟

  • نظارت بر فعالیت های درمانی دستیار فیزیوتراپی، تکنسین فیزیوتراپی، کمک فیزیو تراپی
  • تشکیل پرونده جهت بیماران فیزیوتراپی
  • ثبت کلیه نکات مربوط به بیمار و مراحل درمان و کلیه وقایع در حین درمان
  • جمع آوری و گزارش کلیه آمار درمانی بیماران به مسئول بخش
  • آموزش و توصیه به بیمار یا همراهان آنها
  • شرکت در بازآموزی ها بطور سالیانه و ارائه مدرک مربوطه
  • رعایت اصول اخلاق حرفه ای
  • بررسی و معاینه انفرادی و گروهی نقص های بالقوه یا بالفعل، محدودیت های عملکردی و ناتوانایی ها
  • تشخیص محدودیت های حرکتی، ناتوانیها وبیماری ها
  • طراحی وبرنامه ریزی برای درمان
  • مشاوره و آموزش به بیمار
  • ارزیابی پیشرفت بیمار
  • ثبت مراحل درمان
  • اجرای مداخلات درمانی مانند: مانوال تراپی، الکتروتراپی، تمرین درمانی، هیدروتراپی
  • تهیه گزارش درمان درپ ایان آخرین جلسه درمانی جهت ارائه به پزشک ارجاع دهنده
  • ارائه خدمات درمانی به بیماران اعم از سرپایی یا بستری مطابق دستورالعمل مسئول بخش
  • انجام سایر امور محوله از طرف مسئول بخش در حدود اخلاق حرفه ای
  • حفظ اطلاعات و اسرار مربوط به کارکنان و بیماران

فیزیوتراپی تنفسی

کسانی هستند که دچار مشکلات تنفسی هستند فرقی نمی کند منشاء ایجاد این مشکل بیماری کرونا یا هر بیماری ریوی دیگری باشد، این افراد دچار تنگی نفس و افت سطح اکسیژن خون هستند. برای اینکه تنفس این افراد بهتر شود باید دو کار را انجام دهید، یا دارو مصرف کنید و یا تمرینات فیزیوتراپی تنفسی انجام دهید.

ابتدا توصیه می کنیم مقاله تنفس لب غنچه ای را مطالعه کنید و این تمرین را انجام بدهید. فیزیوتراپی تنفسی شامل روش هایی است برای کمک به پاکسازی راه های هوایی و افزایش عملکرد دستگاه تنفسی انجام می شود.

تقریبا تمام بیمارانی که دچار بیماری هایی از قبیل جراحي در ناحيه قفسه سينه، ضعف در عضلات سيستم تنفسي، بيماري‌هاي تنفسي مثل پنوموني يا ذات الريه، آمبولي ريه، آبسه ريه، برونشكتازي، آتلكتازي، برونشيت مزمن، آمفیزم و آسم و … هستند.

این بیماران به طور طبیعی قادر به تخلیه ترشحات ریوی خود نیستند. در چنین شرایطی تنها راه چاره به کار بردن تکنیک های تنفسی است که روند تنفس فرد بیمار را بهتر می کند.

درآمد فیزیوتراپی

فیزیوتراپی ریه

فیزیوتراپی ریه برای بیمارانی است که به دلیل تجمع ترشحات، تنفس مشکلی دارند بسیار مفید خواهد بود. چون با تخلیه ترشحات بیمار راحت تر نفس می کشد. این درمان کمک می کند تا سطح اکسیژن خون بیمار بالا برود.

به طور کلی هدف از انجام فیزیوتراپی ریه بهبود تهويه تنفسي، افزايش عملكرد عضلات تنفسي، بهبود استقامت در فعاليت‌هاي عمومي، جلوگيري از تجمع ترشحات ريوي، بهبود سرفه، ‌افزايش تحرك قفسه سينه، تصحيح الگوي تنفس، پيشگيري از آتلكتازي و ‌اصلاح يا پيشگيري از تغيير شكل‌هاي وضعيتي است. فیزیوتراپیست با دنبال کردن این اهداف به بهبود وضعیت تنفس و در کنار آن بهبود وضعیت زندگی کمک می کند.

کاربرد تمرینات فیزیوتراپی تنفسی چیست؟

فیزیوتراپی تنفسی با تمرکز روی چند تکنیک موثر کمک می کند تا تنفس راحت تر شود و اکسیژن رسانی به بافت ها هم بهتر انجام شود. در کلینیک های فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست با تغییر پوزیشن نشستن یا خوابیدن به شما کمک می کند تا اکسیژن راحت تر به راه های هوایی و ریه برسد.

این تمرینات باعث آزاد سازی ترشحات، خلط ها و چسبندگی شاخک های ریه می شود. با آزاد شدن این ترشحات تنفس راحت انجام می شود. با چند تکنیک ساده به راحتی می توانید ترشحات و چسبندگی ها را آزاد کنید. این تمرینات را چگونه و حین چه کاری باید انجام دهید، بسیار مهم است.

انواع تمرینات فیزیوتراپی تنفسی

تمام نکات زیر در تمرینات فیزیوتراپی تنفسی بسیار آسان هستند و به صورت علمی و دقیق جمع آوری شده اند. انجام این تمرینات برای تمام افراد در خانه و بیمارستان مقدر است. این تمرینات شامل: زدن ضربات به اطراف ریه در پوزیشن های مختلف ، تنفس لب غنچه ای، تنفس عمیق و استفاده از دستگاه ماساژور است. در زیر به این تمرینات خواهیم پرداخت.

تمرین اول فیزیوتراپی تنفسی

بیمار باید به پهلوی سمت راست بخوابد از لحاظ علمی ضرباتی که به ریه بیمار زده می شود باید از خارج به سمت داخل باشد. یعنی اگر دو ریه را در کنار کتف در نظر بگیریم باید ضربات از اطراف شروع شود. ضربات باید نه بسیار آرام و نه خیلی شدید باشد. سپس بیمار را به پهلوی سمت چپ برگردانید و همین کار را برای طرف دیگر هم انجام دهید.

سپس مهمترین کار این است که بیمار در وضعیت نیمه نشسته قرار بگیرید و دوباره ضربات را بزنیم. باید به بیمار بگویید که حین زدن ضربان سرفه بکند یا اینکه فوت بکند. سرفه کردن حین ضربات باعث آزادسازی ترشحات می شود. ضرباتی که به پشت بیمار زده می شود از پایین به بالا است. زدن ضربات و انجام این تکنیک به مدت دو یا سه هفته بعد کرونا باعث می شود تا نفس شما بهتر شود.

در وضعیت نیمه نشسته حالت پشتی فرد تا ۶۰ درجه با خط افق فاصله دارد. اگر نمی‌توانید بنشینید زاویه تخت با خط افق بین ۳۰ تا ۴۵ درجه افزایش پیدا می‌کند. مداخله وضعیتی معمولا ۳ بار در روز و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه انجام می‌شود.

برخی از بیمارانی که دچار کووید 19 می شوند نمی توانند در وضعیت نشسته قرار بگیرند. این بیماران در حالت خوابیده به شکم تنفس بهتری دارند. پس هر وضعیتی که تنفس بیمار را راحت تر کند استفاده می شود و مانعی ندارد.

فیزیوتراپی تنفسی

تمرین فیزیوتراپی تنفسی در منزل

تمرین دوم: یک سری تمرینات تنفسی دیگر هستند که در دراز مدت باعث تنفس بهتر می شود. این تمرینات شامل نفس عمیق کشیدن است که یک دم و بازدم عمیق را انجام می دهید. مثل حالت ورزش صبحگاهی که برای همه افراد مقدور و راحت است.

تمرین سوم فیزیوتراپی تنفسی

تنفس لب غنچه ای می باشد. ما در مقاله تنفس لب غنچه ای مفصل  توضیح داده ایم. این تمرین خوب باعث بهتر شدن تنفس شما می شود. این موضوع بخصوص در بیماران copd بسیار مهم است. در تمرینات تنفس لب غنچه ای باید دو ثانیه با بینی هوا را به داخل ریه می کشید و 5 ثانیه لب را غنچه ای کنید و بازدم را انجام دهید.

تمرین چهارم فیزیوتراپی تنفسی

استفاده از دستگاه ای ماساژو مخصوص است که بسیار کاربردی و مفید هستند. این دستگاه ها هم ماساژور هستند و هم ضربه می زنند. افرادی که مشکلات تنفسی دارند می توانند از این دستگاه در خانه هم استفاده کنند.

استفاده از این دستگاه در حالت نشسته مناسب است. به این صورت که دستگاه ماساژور را روی قسمت ریه در پشت بیمار قرار می دهید. از این دستگاه در پوزیشن های لَترال و سایر پوزیشین ها می توان استفاده کرد. ضربات و لرزش های این دستگاه باعث می شود تا به راحتی چسبندگی های ریه رفع شود و خلط و ترشحات خارج شود.

کلام آخر

در این مقاله در مورد شغل فیزیوتراپی، بازار کار، وظایف، فیزیوتراپی ریه، فیزیوتراپی تنفسی، تمرین های فیزیوتراپی تنفسی صحبت کنیم.

ما در تیم قدرتمند جمشیدیان هلث Jamshidian Healt با برگزاری دوره های آموزش پزشکی و پرستاری به صورت مجازی و حضوری با بالاترین سطح کیفیت توسط استاد خسرو جمشیدیان گامی در جهت بهبود وضعیت سلامت کشورمان برداشته ایم. امیدواریم استفاده از این دوره ها و مطالب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید