یکی از مشکلات رایجی که شما امروزه در مورد کبد میشنوید بیماری کبد چرب است. امکان درگیر شدن با کبد چرب در تمام سنین وجود دارد. بیماری کبد چرب علائمی همچون خستگی، ضعف و خارش و بیحالی را با خود به همراه خواهد داشت. شما باید برای پیشگیری و درمان کبد چرب به متخصص مربوطه مراجعه کنید.
کبد دومین عضو مهم بدن
کبد دومین عضو مهم در بدن بوده، زیرا به فرآوری مواد غذایی کمک شایانی میکند. کبد مواد مصرفی که در خون وجود دارند را فیلتر مینماید. وجود مقداری چربی در کبد عادی بوده اما تجمع بیش از اندازه چربی در کبد باعث بهوجود آمدن مشکل میشود.
وظایف کبد
- متابولیسم گلوکز
- تبدیل آمونیاک
- متابولیسم پروتئین
- متابولیسم چربی
- ذخیرهسازی آهن و ویتامین
- متابولیسم دارو
- تولید صفرا
- ترشح بیلی روبین
کبد چرب چیست؟
کبد چرب یا استئاتوزی کبد از شایعترین بیماری کبد و جزء بیماریهای خاموش داخلی نام گرفته است. افراد زیادی از وجود این بیماری در بدن خود بیاطلاع هستند. دسته بیماریهای کبد متنوع بودهاند و در پی هر بیماری آسیبی جدی به اعضای داخلی بدن وارد میکنند.
این بیماری به دلیل اشباع چربیها بهوجود میآید. اگر ۵ تا ۱۰ درصد کبد شما را چربی در برگیرد نشاندهنده این بیماری بوده و شما باید به فکر راه های برای درمان کبد چرب باشید. کبد چرب دارای علائم و نشانههایی است که در تشخیص بیماری به فرد کمک می کند تا درمان را زودتر آغاز کنید.
نشانههای کبد چرب
افرادی که درگیر کبد چرب هستند اصولاً علائم و نشانه های خاصی نداشته تا این بیماری به آسانی قابل تشخیص نباشد؛ اما یکسری از نشانهها در کبد چرب بوده که شما در هنگام مواجه با آنها باید احتمال درگیر شدن را بدهید.
از نشانههای کبد چرب میتوان به: درد شکم یا احساس درد در قسمت بالای سمت راست شکم، خستکی، احساس گیجی، زرد شدن پوست و سفیدی چشم و ضعف اشاره نمود. همچنین در برخی افراد ممکن است این نشانهها به صورت آکنه روی صورت ایجاد شوند.
انواع کبد چرب
کبد چرب از گرید یک تا چهار تقسیم میشود و به 3 دسته چرب الکلی، غیر الکلی و بارداری تقسیم میشود.
کبد چرب گرید1
در این نوع که به دنبال مصرف غذاهای ناسالم ایجاد میشود، به علت خفیف بودن درجه بیماری آسیبی به کبد وارد نمی شود. کبد چرب گرید 1 با افزایش فعالیتهای روزانه و استفاده از برخی داروها قابل پیشگیری و درمان است.
کبد چرب گرید2
در این گرید باید در کنار رژیم غذایی مناسب، دارو و اقدامات درمانی برای بیمار شروع شوند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری نمایند.
کبد چرب گرید 3
در این نوع گرید به علت ایجاد فیبروز در بافت کبد تنها درمان، تغییر سبک زندگی خواهد بود.
کبد چرب گرید 4
نام این مرحله سیروز کبدی بوده و درمان آن با استفاده از پیوند کبد می باشد.
عوامل ایجاد کبد چرب
- مصرف مشروبات الکی
- عفونت
- اختلال سیستم ایمنی
- ژنتیک
- اضافه وزن و چاقی
- چربی و فشار خون بالا