علائم و درمان اوتیسم چیست؟

آیا از علائم و راهکارهای درمانی بیماری اوتیسم یا ASD اطلاعی دارید؟ آیا می دانید این بیماری به سراغ چه دسته ای از افراد می رود؟ بیماری اوتیسم یک اختلال عصبی و تکاملی است.
این بیماری یکی از بیماری های روانی بوده که علائم آن بیشتر در دو سال اول زندگی کودکان ظاهر می شود. اختلال طیف اوتیسم اصطلاحی است که پزشکان برای توصیف اختلالات و مشکلات مربوط به رشد عصبی به افراد مبتلا به این بیماری می دهند.

اوتیسم
اوتیسم چیست؟

اوتیسم، یک اختلال عصبی و تکاملی بود. این اختلال تاثیر بسیار زیادی بر یادگیری، نحوه‌ تعامل و نوع رفتار با دیگران دارد. افرادی که دچار این بیماری هستند معمولا رفتارهای پر تکرار و محدودی را از خود نشان می دهند.

به طور کلی این بیماری یک ناتوانی‌ رشدی مادام العمر است که روی درک افراد از دنیای اطراف و ارتباطشان با دیگران تاثیر می گذارد. افراد دارای این اختلال دنیا را جور دیگری می بینند، می شنوند و حس می کنند. تشخیص به موقع این بیماری اهمیت زیادی دارد. توجه به علائم اولیه اوتیسم در خانه کمک زیادی به تشخیص به موقع این اختلال  می کند.

علت اوتیسم در کودکان چیست؟

بیماری اوتیسم یکی از بیماری های عصبی بوده. این اختلال بنا به دلایل ژنتیکی یا بر اثر عوامل محیطی در دوران بارداری ایجاد می شود. این موضوع باعث می شود تا پس از زایمان و به دنیا آمدن و  رشد جسمی، کودک نتواند با دیگر افراد روابط اجتماعی برقرار کند.

انواع بیماری اوتیسم

تحقیقات مختلف و متنوعی توسط پزشکان و متخصصان در طول سالیان سال در خصوص این بیماری صورت گرفته است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، بیماری اوتیسم دارای انواع مختلفی است که بر اساس نوع و شدت آن ها تقسیم بندی می شوند

امروزه بیماری اوتیسم به طور کلی به ۳ بخش عمده زیر تقسیم بندی می شود: اوتیسم کلاسیک، آسپرگر و رت. شدیدترین نوع اوتیسم در کودکان، سطح شماره یک یا همان اوتیسم کلاسیک است. از علائم اولیه این سطح می توان به پاسخ ندادن کودک به محرک های محیطی و صدای والدین اشاره کرد.

علائم اوتیسم
علائم اوتیسم

اوتیسم یا ASD یکی از اختلالات عصبی بوده که جزو بیماری هایی است که فرد نمی تواند با محیط خود ارتباط بگیرد. علائم این بیماری معمولا در ۱۲ تا ۲۴ ماهگی کاملا مشخص است.

علائم این بیماری به قدری واضح است که مادر و پدر یا هر فرد دیگر آن را متوجه می شوند. سپس  کودک را نزد پزشک برده و به دنبال درمان آن می باشند؛ اما نکته بسیار مهم در خصوص این بیماری شدت آن است. اگر کودک به اوتیسم خفیف مبتلا باشد علائم آن دیرتر پدیدار می شود و والدین دیرتر متوجه بیماری خواهند شد.
به طور کلی بیماری اوتیسم در کودکان دارای علائم مختلفی است که برخی از آن ها شامل موارد زیر می شود.

  • حرکت و رفتار های تکرار شونده
  • تکرار کلمات و جملات
  • اجتناب از تماس چشمی یا فیزیکی با دیگران
  • تاخیر در یادگیری تکلم
  • بدخلقی و واکنش های شدید نسبت به تغییرات کوچک

علائم اوتیسم در کودکان

علائم و نشانه هایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم معمولا مشکلاتی هستند که در ابعاد اجتماعی و نگرش فردی برای بیماران به وجود می آید. اما اگر این بیماری در کودکان شدیدتر شود، علائم دیگری نیز در پی دارد. معمولا این علائم در رفتار کودک مبتلا مانند حرکات بدن و نوع بازی کردن مشخص است. این علائم و نشانه ها به طور کلی شامل موارد زیر می شود:

  • لذت بردن از چرخاندن حرکات و اشیا
  • تکرار کلمات بدون درک معنی و مفاهیم آن ها
  • چیدن اشیا یا اسباب بازی بر اساس الگوی تکراری

اگر شما متوجه این نوع رفتارها از کودک خود شدید، او را نزد پزشک متخصص اعصاب و روان در حوزه کودکان یا روانپزشک ببرید. پزشک پس از معاینه های اولیه، چکاپی کامل انجام می دهد. پس از بررسی در صورتی که پزشک تشخیص دهد کودک مبتلا به بیماری اوتیسم است، دستورالعمل های مختلفی جهت بهبود زندگی کودک به پدر و مادرش می دهد.

اوتیسم در کودکان

درمان بیماری اوتیسم چیست؟

این بیماری یکی از بیماری هایی است که درمان قطعی ندارد؛ اما راهکارها و درمان های مختلفی در خصوص بهبود عملکرد و مهارت های بیماران وجود دارد. در ادامه برخی از راهکارهای موثر در جهت کاهش علائم آمده است.

تقویت مهارت های اجتماعی برای درمان

کودکان با حضور در اجتماع و گروه های مختلف، ذهن و مغز خود را با محیط جمعی وفق می دهند. زندگی و روابط اجتماعی در دوران کودکی باعث تشکیل مسیرهای جدید نورونی و سیناپس می شود. این موضوع باعث می شود تا گوشه گیری در کودکان کمتر شده و قدرت درک احساسات و تعاملات اجتماعی بیشتر شود.

گفتار درمانی و تمرین های کلامی برای درمان

بیماران مبتلا برای تقویت مهارت های گفتاری خود می توانند به سراغ متخصص گفتار درمانی بروند. این افراد با مراجعه به پزشک و با انجام تمرین های مختلف می توانند بخش های مختلف و مربوط  به مهارت تکلم در مغز خود را تقویت کنند.

کار درمانی حسی برای درمان

کارهای مختلف و متنوعی مانند مسواک زدن وجود دارد که برای کودکان مبتلا به این بیماری بسیار سخت و دشوار است. این کودکان با مراجعه به پزشک کار درمان و پس از گذراندن چند جلسه می توانند به راحتی کارهای سخت و روزمره خود را بدون کمک والدین خود انجام دهند.

داروهای مختلف برای درمان اوتیسم

اگر این بیماری شدت بسیار بالایی داشته باشد و این موضوع باعث افزایش اضطراب و استرس روی کودک شود، روانپزشک داروهای مختلفی را در خصوص تسکین درد و کاهش علائم تجویز می کند.

سخن پایانی

بیماری اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم یکی از بیماری های روانی و عصبی بوده که در دوران جنینی برای کودکان به وجود می آید. بدون شک وجود و نگهداری فرزند مبتلا به این بیماری در خانواده کار بسیار سختی است. اما اگر والدین اطلاعات جامعی از این بیماری داشته باشند می توانند زندگی فرزند خود را به سمت آرامش برده و با آن ها راحت تر ارتباط بگیرند.

ما در تیم قدرتمند جمشیدیان هلث Jamshidian Healt با برگزاری دوره های آموزش پزشکی و پرستاری به صورت مجازی و حضوری با بالاترین سطح کیفیت توسط استاد خسرو جمشیدیان گامی در جهت بهبود وضعیت سلامت کشورمان برداشته ایم. امیدواریم استفاده از این دوره ها و مطالب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید