تست پنی سیلین | تزریق پنی سیلین | جمشیدیان هِلث

پنی سیلین

همانطور که می دانید تمام افرادی که برای درمان بیماری های خود می خواهند پنی سیلین یا هر آنتی بیوتیک دیگری تزریق کنند حتما باید تست پنی سیلین را انجام دهند. از آنجا که بیشتر افراد ممکن است به آنتی بیوتیک ها آلرژی داشته باشند پس انجام تست قبل از تزریق اصلی، بسیار مهم است و از عوارض ناخواسته مانند شوک آنافیلاکسی جلوگیری می کند.

برای تست، مقدار بسیار کمی از داروی رقیق شده را به زیر پوست تزریق می کنند و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اگر فرد هیچ گونه علائم حساسیتی نداشته باشد داروی با مقدار واقعی تزریق می شود. اما اگر فرد در محل تزریق با علائمی از قبیل سوزش، خارش، قرمزی، درد و … همراه شد باید از تزریق خودداری شود. در ادامه با شیوه انجام این تست آشنا خواهیم شد.

طریقه انجام تست پنی سیلین

برای انجام تست پنی سیلین همانند سایر آنتی بیوتیک ها از تزریق interadermal یا زیر جلدی استفاده می شود. نحوه تزریق interadermal که برای تست های آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین، آمپی سیلین و گروه سفالوسپورین ها که شامل همه مشتقات آن می شود از جمله سفتریاکسون، کفلین و … یکسان است و فقط مقدار دارو و مقدار غلظت آن متفاوت می باشد. در اینجا ما میزان رقیق شده به صورت تقریبی برای داروی پنی سیلین را آموزش داده ایم.

حال برای تزریق چه کاری باید انجام دهید. در واقع پنی سیلین ها انواع مختلفی دارند که در این جا نمونه کلی آموزش داده می شود و اغلب برای همه ی پنی سیلین ها یکسان است. در وهله اول شما هر ویالی که دارید و یا از هر آنتی بیوتیکی که دارید، ده سی سی را رقیق کنید. بعد از این ده سی سی که رقیق شد یک سی سی را در یک سرنگ انسولین بکشید و با دو الی یک خط در آمپول های مختلف تست می کنیم. یعنی در واقع ۵ خط از سرنگ انسولین تست می کنیم که اگر بر روی نیم سی سی باشد کافی است. حالا برای تزریق نمی توانیم در هر جایی از بدن این کار را انجام دهیم.

بهترین محل برای تست پنی سیلین قسمت داخلی آرنج است. به طور کلی قسمت داخلی آرنج محل مناسبی برای تست تمامی آنتی بیوتیک ها می باشد.

قبل از تزریق بایستی به صورت دورانی محل تزریق را ضدعفونی کنید. بعد از ضدعفونی باید قسمتی که نوک سوزن به صورت مورب است را پیدا کنید،این نوک مورب سوزن حین تزریق بایستی به طرف بالا باشد. حال با دست دیگر پوست داخلی آرنج را کاملا بکشید. زاویه تزریق در تست آنتی بیوتیک ها باید بین ۱۰ تا ۱۵ درجه باشد. بعد از رعایت این نکات تزریق را انجام دهید. برای تزریق لازم نیست که کل سوزن در زیر پوست فرو رود بلکه تنها نوک سوزن زیر پوست برود کفایت می کند. در بیشتر کتب پزشکی مقدار تزریق بدون آسپیراسیون به اندازه ی یک عدس است. شما برای تزریق تست آنتی بیوتیک می توانید بین دو صدم تا پنج صدم هم تزریق کنید. سوزن را به آرامی بیرون بکشید و کار خاصی تا پایان نتیجه تست انجام ندهید.

تست پنی سیلین

نکات مهم بعد از تزریق تست پنی سیلین

بعد از تزریق تست پنی سیلین حتما باید چند نکته مورد توجه قرار بگیرد.

همانطور گفته شد مقدار تزریق دارو با توجه به نوع دارو متفاوت است و برای همه یکسان نیست.

بهتر است بعد از تزریق آمپول از ماساژ دادن محل تزریق خودداری کنید.
بعد از تزریق تنها از یک پنبه خشک استفاده کنید و آن را روی محل تزریق بگذارید.

نکته بعدی که باید انجام دهید این است که باید محل تزریق را علامت گذاری کنید. اطراف زخم را به اندازه ی دو سانت علامت گذاری و پنبه خشک را روی آن قرار دهید. سپس باید به مدت حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا نتیجه تست، خود را نشان دهد.

اگر بعد از این تایم گفته شده محل تزریق دچار علائمی از قبیل کهیر ، قرمزی و دچار خارش شد به این معنی است که فرد به این آنتی بیوتیک حساسیت دارد و نباید تزریق برای او انجام شود. گاها اگر فرد به یک آنتی بیوتیک حساسیت داشته باشد احتمال اینکه به دسته های دیگر هم حساسیت داشته باشد بسیار بالاست. در شرایط که فرد یکی از علائم یا تمام علائم حساسیت برای او ظاهر شد، انجام تست پنی سیلین حتما باید در مراکز درمانی و زیر نظر پزشک انجام شود چون همه ی داروها یکسان نیستند و اگر فرد حساسیت داشته باشد ممکن است با همین مقدار کم دچار شوک آنافیلاکسی شود که بسیار خطرناک است.

برای چه افرادی لزومی به انجام تست پنی سیلین نیست؟

زمانی که شما برای تزریق آمپول پنی سیلین مراجعه می کنید معمولا از شما سوال می شود که تا به حال این آمپول پنی سیلین را تزریق کرده اید؟ معمولا افرادی که یک بار این تست را انجام داده اند و مشکلی نداشته اند مانعی برای تزریق آنتی بیوتیک ها ندارد و در مراجعات بعدی هیچ تستی از آن ها گرفته نمی شود. معمولا برای افراد زیر ۱۲ سال بنا به تشخیص پزشک نیازی به تست نیست. اما اگر پزشک تشخیص دهد که لازمه تزریق آنتی بیوتیک، انجام تست مربوطه است حتما باید انجام داده شود.

علائم تزریق آمپول پنی سیلین

علائم و عوارض حساسیت به تست پنی سیلین

بعد از تزریق تست پنی سیلین باید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کرد تا علائم خود را نشان دهد. بعد از تست اگر هیچ گونه علائمی روی محل تزریق ظاهر نشد معمولا فرد به آنتی بیوتیک تزریق شده حساسیت ندارد اما اگر فرد سابقه ی آلرژی به آنتی بیوتیک های دیگر را داشته باشد احتمال اینکه به پنی سیلین هم حساسیت داشته باشد وجود دارد. معمولا علائم حساسیت به این تست در دو نوع خفیف و شدید هستند.

اگر فرد علائم خفیف را نداشته باشد دچار عوارض و علائم شدید هم نمی شود. در علائم ضعیف حساسیت فرد دچار قرمزی، خارش، کهیر، تنگی نفس، استفراغ و … می شود. معمولا اگر فرد دچار این علائم شود باید فرد ۱۵ دقیقه تا یک ساعت در مراکز درمانی بماند، چون ممکن است شوک آنافیلاکسی بعد از ۳۰ دقیقه روی دهد. واکنش های آلرژیک بعد از تزریق بین ۱۵ تا ۶۰ دقیقه خود را نشان دهند و حتما باید فرد در این زمان تحت نظر پزشک باشد.

کلام آخر
همه ما تجربه تزریق پنلی سیلین و انجام تست قبل از تزریق را داشته ایم. در این مقاله با نحوه تزریق تست پنلی سیلین و خطرات آلرژیک این آنتی بیوک آشنا شدید.

آکادمی جمشیدیان هلث با برگزاری دوره های آموزشی پزشکی و پرستاری حضوری و آنلاین از جمله دوره زخم و استومی، دوره مدیریت راه هوایی، دوره تزریقات، دوره کمک پرستاری، دوره بخیه، دوره پوست، دوره بوتاکس و … با بهره گیری از تیم قوی و با مهارت، گامی در جهت بهبود وضعیت سلامت کشورمان برداشته اند.

آموزش های این موسسه به گونه ای است که مناسب تمام افراد جامعه بوده و می توانند در این دوره ها شرکت کنند و کسب مهارت کنند. این مرکز علاوه بر آموزش، می تواند در مورد تاسیس کلینیک و شروع کسب و کار در حوزه سلامت نیز به شما کمک کند تا بتوانید با بینش درست و اطمینان خاطر در این راه قدم بردارید.

با تیم جمشیدیان هلث هیچ نگرانی برای شما باقی نخواهد ماند.

حتما ببینید

ویال چیست؟ + کاربرد | تفاوت ویال و آمپول

ویال VIAL یک ظرف شیشه‌ای کوچک است که به منظور نگهداری داروهای مایع یا پودری …

26 نظر

  1. سلام پسرم ۱۱ روز پیش پنی سیلین تزریق کرده الان جای تست ورم کرده و بدنش میخاره چه باید بکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *